Plejefamilier Bliv godkendt som ny plejefamilie

Bliv godkendt som ny plejefamilie

Her kan du læse om, hvordan I bliver en generelt godkendt plejefamilie

Socialtilsynet godkender og fører tilsyn med generelt godkendte plejefamilier. 
(Bemærk, at tilsyn med plejefamilier der er konkret godkendte føres af den kommune, der har konkret godkendt plejefamilien).

Hvad betyder det at være plejefamilie?

Vi har lavet en pjece, hvor I kan læse om hvad det vil sige at være en generelt godkendt plejefamilie, hvilke slags opgaver I kan forvente at skulle løse, og hvilke overvejelser I kan gøre jer inden I søger. Vi anbefaler, at I læser pjecen igennem, inden I ansøger. Pjecen kan downloades i boksen til højre.

Sådan ansøger I

1. Udfyld ansøgningsskema og find relevante bilag frem. 
Ønsker I at blive godkendt som ny plejefamilie, skal I udfylde et ansøgningsskema, og sende det til Socialtilsyn Hovedstaden. I godkendelsesprocessen bliver I godkendt ud fra en kvalitetsmodel med syv temaer. Foruden ansøgningsskemaet skal socialtilsynet se jeres seneste årsopgørelse fra SKAT samt et budget for indeværende år. For at lette sagsbehandlingstiden, bedes I fremsende det samtidig med ansøgningsskemaet.

2. Overvej hvilke grundkursus I kan deltage i, før I sender ansøgningen ind.
For at blive godkendt som ny plejefamilie skal I gennemføre et grundkursus, som vi afholder ca. ti gange om året. Grundkurset består af 4 hele undervisningsdage og hvis I er to ansøgere, skal I begge kunne deltage på alle undervisningsdage. I skal på ansøgningen skrive hvilke grundkursus I bedst kan deltage i. Se datoer her.

3. Send det udfyldte ansøgningsskemaet til os via en sikker forbindelse (borger.dk) eller via fysisk post. Læs mere om hvordan I sender sikkert til Socialtilsynet via borger.dk under kontaktinformation

Hvis I har spørgsmål til ansøgningsprocessen eller grundkursus, er I velkommen til at kontakte tilsynskonsulent Lisbeth Christensen (telefon 91333229 eller mail lich07@frederiksberg.dk) eller sektionsleder Pia Eriksen (91333205). 

Bemærk, at hvis I bor i Frederiksberg kommune, skal I ansøge hos Socialtilsyn Syd. Det skyldes, at Frederiksberg kommune som drifter Socialtilsyn Hovedstaden, ikke må føre tilsyn med sig selv.

Plejefamilier kommer på Tilbudsportalen

I ansøgningsskemaet til at blive plejefamilie skal I give samtykke til, at Socialtilsyn Hovedstaden må indhente forskellige oplysninger om jer. I skal ligeledes give samtykke til, at I som godkendt plejefamilie bliver registreret hos Tilbudsportalen.

Tilbudsportalen er en hjemmeside, hvor kommunerne kan se de forskellige plejefamilier og tage kontakt med dem. Som privatperson kan man ikke søge plejefamilier frem på Tilbudsportalen, eller se deres kontaktoplysninger. Kommunerne må kun benytte sig af plejefamilier som ligger på Tilbudsportalen.