Gå til hovedindhold

Andre tilkøbsydelser

Her kan du læse om, hvilke ikke-lovpligtige tilkøbsydelser Socialtilsyn Hovedstaden tilbyder. Du kan blandt andet finde information om tilkøb af socialfagligt og økonomisk tilsyn og om tilkøb af grundkurser for netværksplejefamilier.

Indhold

    Socialtilsyn Hovedstaden tilbyder mulighed for tilkøb af en række tilsynsfaglige ydelser. Her kan du se en oversigt over, hvilke tilkøbsydelser vi udbyder, og hvem de er relevante for:

    • For kommuner og regioner: Socialfagligt og økonomisk tilsyn med, samt oplæg til nygodkendelse af, beskyttede beskæftigelsestilbud, aktivitets- og samværstilbud, friplejeboliger og særlige dagtilbud
    • For kommuner, regioner og sociale tilbud: Konsulentbistand og undervisning
    • For kommuner: Grundkurser for netværksplejefamilier

    De socialfaglige tilsynsopgaver varetages af tilsynskonsulenter fra Socialtilsyn Hovedstadens tilkøbsteam. Tilkøbsteamet er bemandet af tilsynskonsulenter med flere års erfaring med tilsynsarbejde og med særlig viden om de konkrete tilbuds målgrupper og metoder.

    De økonomifaglige tilsynsopgaver varetages af Socialtilsyn Hovedstadens økonomiteam, som er bemandet af økonomikonsulenter med flere års erfaring med at føre økonomisk tilsyn med sociale tilbuds driftsøkonomi.

    Afhængigt af emne/problemstilling varetages konsulentbistand, undervisning og kursusvirksomhed af tilsynskonsulenter eller jurister med særlig viden om det pågældende emne eller den pågældende problemstilling.

    Du kan finde yderligere information om de enkelte tilkøbsydelser nedenfor.

    Tilkøbsydelser

    Socialtilsyn Hovedstaden kan tilbyde kommuner og regioner mulighed for at tilkøbe følgende tilkøbsydelser vedrørende tilbud, som er beliggende i Region Hovedstaden eller Holbæk Kommune, samt tilbud som hører under en koncern/koncernlignende konstruktion med hovedadresse i Region Hovedstaden eller Region Sjælland:

    • Socialfagligt tilsyn med tilbud efter lov om social service §§ 103 (beskyttet beskæftigelse), 104 (aktivitets- og samværstilbud) samt 151 a (friplejeboliger).
    • Socialfagligt tilsyn med tilbud efter barnets lov § 83 (særlige dagtilbud).
    • Økonomisk tilsyn med ovennævnte tilbuds driftsøkonomi. Dette gælder dog kun private tilbud, som ikke har en driftsaftale med en kommune/regionen.
    • Oplæg til godkendelse af ovennævnte tilbud. Et oplæg til godkendelse omfatter en kvalitetsbedømmelse af tilbuddet.

    Vi gør opmærksom på, at tilsynet alene omfatter en vurdering og beskrivelse af tilbuddets kvalitet. Det er kommunen, som har myndighedsansvaret for tilbuddet, og som derfor skal drage de nødvendige konsekvenser af socialtilsynets vurdering

    Tilsynets indhold og omfang

    Som udgangspunkt er kan der tilkøbes følgende tre typer af ydelser:

    Socialfagligt tilsyn:

    • Et tilsynsbesøg pr. tilbud/afdeling
    • Indhentning af relevante data (via interview, observation, skriftligt materiale mv.)
    • Kvalitetsbedømmelse af tilbuddet med udgangspunkt i socialtilsynets kvalitetsmodel samt efterfølgende afrapportering
    • Løbende dialog med tilbuddet og/eller kommunen om relevante oplysninger

    Økonomisk tilsyn:

    • Indhentning af relevante data (tilbuddets budget og årsregnskab)
    • Vurdering af tilbuddets driftsøkonomi og efterfølgende afrapportering
    • Løbende dialog med tilbuddet om relevante oplysninger

    Derudover omfatter kontrakter om tilkøb af socialfagligt og økonomisk tilsyn som udgangspunkt et årligt samarbejdsmøde af ca. en times varighed mellem Socialtilsyn Hovedstaden og den pågældende kommune/region med henblik på evaluering af de afviklede tilsyn. Møderne vil som hovedregel være virtuelle.

    Oplæg til godkendelse:

    • Besigtigelse af de fysiske rammer
    • Indhentning af relevante data (via interview, observation, skriftligt materiale mv.)
    • Kvalitetsbedømmelse af tilbuddet med udgangspunkt i socialtilsynets kvalitetsmodel samt efterfølgende afrapportering.

    Socialtilsyn Hovedstaden kan tilbyde kommuner, regioner, sociale tilbud (og evt. andre interesserede) mulighed for at tilkøbe konsulentbistand og undervisning. Det kan for eksempel være konsulentbistand vedrørende socialfaglige eller tilsynsfaglige problemstillinger eller undervisning i reglerne om magtanvendelse.

    Vi imødekommer kun henvendelser om tilkøb af konsulentbistand eller undervisning, hvis der er de rette kompetencer til stede i Socialtilsyn Hovedstaden, og hvis vi kan yde bistanden, uden at det påvirker vores uvildighed i forhold til vores lovpligtige opgaver.

    Socialtilsyn Hovedstaden kan tilbyde kommuner mulighed for at tilkøbe grundkurser for netværksplejefamilier. Grundkurset er målrettet familier, som kommunen har godkendt som netværksplejefamilie.

    Formålet med grundkurset er at ruste familierne til opgaven som netværksplejefamilie. På kurset arbejder vi blandt andet med at skabe klarhed omkring rollen som netværksplejefamilie, og med at familierne kan blive følelsesmæssigt og mentalt bevidste om opgaven. På kurset vil familierne desuden opnå viden om, hvordan de kan støtte barnet i en positiv udvikling.

    Grundkurset for netværksplejefamilier adskiller sig fra grundkurser til de generelt godkendte plejefamilier ved bl.a. at vægte det at være plejefamilie til et barn i ens nærmeste netværk.

    Grundkurset opfylder det lovpligtige krav om en varighed på fire hele kursusdage (som afholdes over to gange to sammenhængende kursusdage). Der er mødepligt til alle grundkursets fire kursusdage. Det betyder, at familier kun kan tilmeldes, hvis de har mulighed for at deltage i alle fire kursusdage. Ligeledes modtager familier kun et kursusbevis, hvis de har været til stede på alle fire kursusdage.

    Vær opmærksom på, at det er anbringende kommune, der skal tilmelde familier til grundkurser for netværksplejefamilier.

    Kursusindhold

    Grundkurset vil gennem øvelser, oplæg, drøftelser og film byde på følgende emner:

    • Den nye familie
    • Børns udvikling og identitetsdannelse
    • Omsorgssvigt og udviklingstraumer, tilknytning og mentalisering
    • Tab, sorg og krise
    • Kontakt, samvær og samarbejde
    • Inddragelse, selv- og medbestemmelse
    • Kommunikation og konfliktforståelse
    • Plejebarnets skolegang, fællesskaber og relationer
    • Samarbejde med anbringende kommune

    Sted

    Grundkurset vil blive afholdt på Hotel Scandic, Ved Ringen 2, 4000 Roskilde.

    Pris

    Prisen for grundkurset er 5.190 kr. pr. person. Prisen inkluderer materiale, fuld forplejning og kursusbevis.

    Kommende kursusforløb

    • 21. og 22. maj samt 17. og 18. juni 2025
    • 22. og 23. oktober samt 18. og 19. november 2025

    Tilmelding

    OBS: Der er ikke flere ledige pladser på kursusforløbet i efteråret 2024. Hvis I tilmelder en netværksplejefamilie, vil familien komme på venteliste.

    Anbringende kommune kan tilmelde netværksfamilien via dette link.

    Link til kommunens tilmelding

    Kontaktperson

    Socialtilsyn Hovedstaden afholder grundkurser for netværksplejefamilier i samarbejde med Socialtilsyn Øst.

    Kommuner i Hovedstadsområdet kan henvende sig til tilsynskonsulent og teamkoordinator Lisbeth Christensen fra Socialtilsyn Hovedstaden på tlf. 9133 3229 eller på mail: lich07@frederiksberg.dk

    Øvrige kommuner på Sjælland kan henvende sig til tilsynskonsulent og koordinator Runa Krabbenhøft fra Socialtilsyn Øst på tlf. 7236 3003 eller på mail: mailto:runkr@holb.dk

    Hvis du ønsker at tilkøbe ydelser fra Socialtilsyn Hovedstaden, eller hvis du har brug for yderligere information om vores tilkøbsydelser, kan du kontakte os via kontaktoplysningerne på denne side.