Gå til hovedindhold

Socialtilsyn Hovedstadens årsrapport for 2023 er udkommet

På denne side kan du læse om og downloade Socialtilsyn Hovedstadens årsrapport for 2023.

08. maj 2024

Indhold

    Årsrapporten giver et indblik i Socialtilsyn Hovedstadens virke i 2023 og indeholder vores samlede vurderinger af kvaliteten i tilbud og plejefamilier. Årsrapporten giver også et indblik i udviklingen i det samlede antal tilbud og plejefamilier, og i vores refleksioner over årsagerne til det faldende antal plejefamilier i vores tilsynsområde. 

    I årsrapporten stiller vi desuden skarpt på nogle af de faglige områder, vi har været særligt optagede af i 2023. Det gælder blandt andet det risikobaserede tilsyn og de overvejelser der går forud, når vi tilrettelægger tilsynsforløbet med det enkelte tilbud og den enkelte plejefamilie. 

    I årsrapporten kan man også læse om vores arbejde med at udvikle det økonomiske tilsyn i kølvandet på en række ændringer af lov om socialtilsyn i begyndelse af 2022, der havde til formål at styrke det økonomiske tilsyn.

    Årsrapporten indeholder også en opgørelse af centrale tal, som vedrører Socialtilsyn Hovedstadens virke i 2023. Vi opgør blandt andet antallet af sanktioner, vi har udstedt i 2023, og antallet af indberetninger om magtanvendelser og henvendelser om bekymrende forhold (whistleblows), vi har modtaget i løbet af året.

    Årsrapporten kan findes nederst på siden under dokumenter.